Turunmaan saaristo

Löydä oma mansikkapaikkasi

Turun saaristo, tai kuten paraislaiset sanovat – Turunmaan saaristo (määritellään ehkä parhaiten Turun saariston ruotsinkielisellä alueella) on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen alue, joka tarjoaa jokaiselle jotain. Kesällä saaristossa voi löytää oman luodon tai lahdenpohjukan, jossa voi omassa rauhassa nauttia hiljaisuudesta. Toisaalta voit hakeutua paikkoihin, jotka kuhisevat muita matkailijoita ja paikallisia. Autolla ja polkupyörällä pääset yllättävän hyvin perille, toki veneellä pääset vieläkin useampaan paikkaan. Isommille saarille pääsee kuitenkin näppärästi lautoilla ja yhteysaluksilla.

Villa Anni toimii oivana kiintopisteenä, jos haluat tutustua Turun seudun kohteisiin. Turun kaikki nähdävyydet ovat vain 25 kilometrin päässä ja Naantalikin siinä ihan vieressä, Nauvo on yhden lyhyen lauttamatkan päässä, Korppoo kahden lautan päässä ja Houtskari kolmen. Kemiönsaaren eri kyliin pääset myös noin tunnissa autolla ja nopeammin moottoriveneellä.

Turku matkailukohteena tuskin kaipaa esittelyjä, mutta täältä löydät paljon tietoa Turun ja Turun alueen elämyksistä. Oma suosikkini Turussa ovat ehdottomasti Ruissalon kasvitieteellinen puutarha ja Ruissalon saari kokonaisuudessan ja Turun Linna sekä linnaa ympäröivät alueet aina Portsan puutaloalueelle saakka.

Mutta Turussa on myös lukuisia loistavia museoita ja taidegallerioita, sekä upea ravintolaelämä ja tietenkin Turkua halkova kaunis Aurajoki.

Lähistöllä on myös Naantalin upeat pikkukujat ja muumit!

Turun seudulla on myös useita kansallispuistoja, joissa voit retkeillä luonnon helmassa. Oma suosikkini on tietenkin Saaristomeren kansallispuisto, mutta erittäin suosittuja patikointireittejä löytyy myös Kurjenrahkan kansallispuistosta sekä Teijon kansallispuistosta. Kaikki vierailemisen arvoisia paikkoja! Kansallispuistojen lisäksi jokaisella paikkakunnalla on omia ihania luontopolkuja, joista Paraisilla voin suositella lämpimästi Munkvikin luontopolkua (ihan Villa Annin lähellä), Lenholmenin luontopolkua (Suomen suurin tammimetsä) sekä Sattmarkin luontopolkua.

Parainen

Myös itse Parainen on vierailun arvoinen pikkukaupunki. Leppoisan saaristolaisen tunnelman lisäksi Malmi (keskusta) tarjoaa useita ravintoloita, joista jokainen on kokeilemisen arvoinen. Voit myös shoppailla mm. Kauppiaskadun pienissä putiikeissa. Kävelymatkan päässä on lukuisia uimarantoja, voit vaikka valita uuden uimapaikan viikon jokaiselle päivälle, jos jaksat kävellä muutaman kilometrin verran!

Paraisten keskustassa on yksi maamme vanhimmista harmaakivikirkoista sekä kaunis Vanha Malmi, eli vanhakaupunki, jonka kujia massaturismi ei vielä ole vallannut. Tiesitkö muuten, että Paraisten keskustan vieressä on Pohjois Euroopan syvin avolouhos. Se on itsessään huikea nähtävyys!

Oma suosikkini Paraisten Malmin ihanuuksista on kuitenkin Suntti, eli keskustaa halkova kaunis kanava, joka itse asiassa on salmi – se erottaa kaksi saarta toisistaan. Suntti on aika matala, joten veneilijän on syytä tuntea oman veneensä syväys, ennenkuin lähtee oikaisemaan keskustan läpi etelästä pohjoiseen tai toiseen suuntaan.

”Lopuksi avautui Airisto silmiemme eteen. Kun heinäkuinen taivas pumpulihattaroineen kuvastuu sen ulapassa, niin minusta tuntuu, että se on kauneimpia kuvia Suomen saaristomaisemassa. Korkealle asettakaamme Gullkrona, mahtava on Hangon läntinen selkä, mutta arvelenpa sittenkin, että Airisto se yhtä kaikki on selkien selkä.

Purjehtijalegenda Henrik Ramsay 1990-luvun alussa

Parailla km²

Väkiluku

Meripinta-ala km²

Saaria
Matkaile Paraisilla
Matkaile Turun seudulla
Tutustu kansallispuistoihin

Luontoon.fi (kansallispuistot)

Valokuvausta ja viestintää

Emännän ja isännän yritys Lvngroom

Vuorokausihinta, minimimäärä vaihtelee sesongin mukaan

130-200 €

Lyhyemmät varaukset

Ota yhteyttä Lauraan!

Laura Johansson

laura@villa-anni.fi
+358 50 555 9292

Varaa heti